Eihän tässä näin pitänyt käydä (2016)
Eihän tässä näin pitänyt käydä (2016)

Eihän tässä näin pitänyt käydä (2016)

Eihän tässä näin pitänyt käydä (2016)

10,00 €

Paavo Väyrynen, Eihän tässä näin pitänyt käydä (2016)

Suomen linja ry

Väyrynen pettyi, mutta taistelu jatkuu. Kevään 2015 eduskuntavaalien tulos näytti tarjoavan mahdollisuudet siihen, että Suomen tulevaisuus rakentuisi niiden toiveiden mukaisesti, joita Paavo Väyrynen kirjassaan Suomen linja (Paasilinna 2014) esitti. Nyt hän on kirjoittanut jatkoksi tämän teoksen Eihän tässä näin pitänyt käydä.

Väyrynen toivoi uudelta hallitukselta erityisesti sitä, että Suomi voisi euroalueen kriisien yhteydessä erota siitä ja siirtyä omaan kelluvaan valuuttaan. Hallituksen rungon muodostivat Perussuomalaiset ja Keskusta. Lähes kaikki Perussuomalaisten kansanedustajat ovat sitä mieltä, että Suomen olisi parempi olla euroalueen ulkopuolella. Keskusta oli hyvin perustein vastustanut Suomen liittymistä euroalueeseen. 

Hallitukseen tuli kuitenkin mukaan myös Kokoomus, joka haluaa hinnalla millä hyvänsä Suomen pysyvän euroalueessa. Keskustan ministeriryhmä taas koostuu Väyrysen muotoilemana "federalistisista liberaaleista". Siten hallituksen kautta euroeroa on vaikea toteuttaa.

Heinäkuussa Paavo Väyrynen teki kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Se on saanut tuekseen yli 50 000 allekirjoitusta ja tulee kevätkaudella eduskunnan käsiteltäväksi.

Tässä kirjassa Väyrynen paljastaa Juha Sipilälle lähettämiensä sähköpostiviestien sisällön. Viestinvaihto osoittaa, kuinka ristiriitaisesti Sipilä on euroon suhtautunut. Hän on itsekin esittänyt, että unioni ei saa kehittyä velkaunioniksi eikä liittovaltioksi. Hän on myös edellyttänyt kansanäänestystä, jos siihen suuntaan mennään. Nyt hän kuitenkin torjuu Väyrysen aloitteen.

Taistelu jatkuu. Väyrynen esittelee aloitteen pian eduskunnalle. Jo viime syksynä hän on vihjannut, että otteet kovenevat, ellei euroero aloitteen pohjalta etene. Tämä Väyrysen uusi kirja antaa osviittaa siitä, mitä tuleman pitää.

Paino:
0.39 kg
Arvostelut 0 arvostelua