Suomen Linja (2017)
Suomen Linja (2017)

Suomen Linja (2017)

Suomen Linja 2017

20,00 €

Paavo Väyrynen, Suomen linja 2017 (2017)

Suomen linja ry

Paavo Väyrynen julkaisi vuonna 2014 Kustannusosakeyhtiö Paasilinnan kustantamana teoksen Suomen linja. Teos on klassikko. Se on säilyttänyt ajankohtaisuutensa.

Teoksen uusintapainoksessa Suomen linja 2017 Paavo Väyrynen täydentää sitä lähihistorian osalta. Hän käsittelee avomielisesti ja suorasukaisesti lähi vuosikymmenten ja vuosien tapahtumia Suomen poliittisessa elämässä.

Väyrynen pitää virheellisenä sitä tulkintaa, että Suomi olisi Urho Kekkosen presidenttikaudella ”suomettunut” ja Mauno Koiviston kaudella ”lännettynyt”.

Urho Kekkonen puolusti viimeiseen saakka Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta. Mauno Koivisto jatkoi Kekkosen linjaa. Hänen kaudellaan Suomi ei lännettynyt, vaan ulkopolitiikassa jopa lähennyttiin Neuvostoliiton linjaa.

Koivisto kyllä vei Suomen Euroopan unioniin, mutta teoksessaan Venäjän idea hän vain muutamaa vuotta myöhemmin arvosteli jyrkästi sitä ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikkaa, johon jäsenyys oli johtanut. Sille linjalle Suomi vietiin Martti Ahtisaaren, Paavo Lipposen ja Sauli Niinistön johdolla.
Sauli Niinistöllä on eduskunnan perustuslakivaliokunnan entisenä puheenjohtajana ja Lipposen hallituksen valtiovarainministerinä keskeinen vastuu siitä, että Suomi vietiin perustuslakia rikkoen ainoana Pohjoismaana euroalueeseen. Suomi on kärsinyt jäsenyydestä taloudellisesti, ja se uhkaa viedä meidät osaksi ylikansallista liittovaltiota.

Tasavallan presidenttinä Sauli Niinistö on johtanut Suomea Paasikiven linjalta liittoutumispolitiikan tielle.

Paavo Väyrynen on pysyttäytynyt Paasikiven ja Kekkosen linjalla. Hän on puolustanut Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta sekä kylmän sodan kaudella että uudessa Euroopassa. Kaikessa toiminnassaan hän nojautuu Santeri Alkion ihmisyysaatteeseen, joka tarjoaa kestävän perustan Suomen, Euroopan ja koko ihmiskunnan tulevaisuudelle.

Suomen linja 2017 sisältää perusteellisen katsauksen Suomen historiaan aina keskiajalta alkaen. Se auttaa lukijaa ymmärtämään maamme nykyistä poliittista elämää. Tulevaisuutta teos käsittelee jopa puolen vuosisadan päähän.

Paino:
0.53 kg
Arvostelut 0 arvostelua