Terve Suomi
Terve Suomi

Terve Suomi

Terve Suomi, Paavo Väyrynen

10,00 €

Terve Suomi, Paavo Väyrynen

Ad Astra – tähtiin, voittoihin!

Tämän teoksen työnimenä oli ”Vaikeuksien kautta voittoon”. Huomasin, että sen latinankielinen vastine ”Per aspera ad astra” on sanatarkasti suomeksi käännettynä ”Kärsimyksistä tähtiin”.

Niinpä kirjan nimi olisi voinut olla ”Ad astra - tähtiin, voittoihin!”. Tämä olisi sopinut hyvin myös Tähtiliikettä esittelevälle teokselle.

Halusin kuitenkin nimen sopivan hyvin yhteen edellisen teokseni ”Suomen linja 2017” kanssa. Tästä syystä nimeksi tuli ”Terve Suomi”.

Kerron kirjassani ilon aiheista, muun muassa menestyksestä tämän vuoden presidentinvaaleissa ja viime vuoden kuntavaaleissa.

Mutta pettymyksiä ja vaikeuksiakin minulla on totisesti ollut. Kerron niistä kirjassani hyvin avoimesti.

Epäonnistuin yrityksissäni palauttaa Keskusta sen alkiolaisille, talonpoikaisille ja kekkoslaisille juurille. Kerron, kuinka kaikki kävi.

Pahinta on ollut se, että suurella vaivalla perustamani Kansalaispuolue kaapattiin ja tuhottiin. Tätä koskeva seikkaperäinen kertomukseni on kuin rikosromaani, uskomaton ollakseen totta.

 

Tämän teoksen nimi ”Terve Suomi” sopii myös ensi kevään valtiollisten vaalien teemaksi, aivan kuten ”Terve Helsinki” kuntavaaleissa.

Terve Suomi toteuttaa sekä omassa kehityksessään että kansainvälisissä suhteissaan kestävän, terveen kehityksen periaatteita. Terve Suomi poistaa köyhyyttä ja edistää ympäristöllisesti, taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti kestävää kehitystä.

Santeri Alkion viitoittamalla tavalla se torjuu materialismin ja nojautuu henkisiin, hengellisiin ja yhteisöllisiin arvoihin.

Paavo Väyrynen

Paino:
0.35 g
Arvostelut 0 arvostelua