Uppo-nalle löytää ystävän 15.06.19 klo 16.00, aikuinen
Uppo-nalle löytää ystävän 15.06.19 klo 16.00, aikuinen

Uppo-nalle löytää ystävän 15.06.19 klo 16.00, aikuinen

Lauantaina 15.06.2019 klo 16.00, Pohjanrannan kesäteatteri

16,00 €

Uppo-Nalle löytää ystävän, Pohjanrannan kesäteatterissa 15.6.2019 klo 16.00. Aikuisen lippu (yli 12-vuotiaat).

Koko perheen ooppera Elina Karjalaisen teoksen mukaan. Oopperaksi tehnyt Kyösti Haatanen, esiintyjänä Pohjoinen oopperakomppania Oulusta.

Pieni vihainen poika heittää Alfonso-nimisen nallen yli laidan. Se ajelehtii merellä lähes upoksissa, kohtaa Raittiin Hain ja sukellusveneen, jonka päällikkö julistaa sen hylyksi. Mutta eihän kukaan tahdo olla yksinäinen ja hylky! Aallot heittävät Uppo-Nallen rantaan, jossa se tapaa Reetan, Laulavan Lintukoiran ja Äidin, joka bakteerikammosta päästyään päättää paistaa uusille ystävyksille lettuja. Myöhemmin kaikki matkustavat laivalla eläinlääkärin luo, sillä Laulava Lintukoira täytyy rokottaa ja samalla tutkitaan Uppo-Nallen vetisyyttä. Ystävyys ei ole aina ruusuilla tanssimista, ja joskus kieli on kuiva ja sanoo ikäviä asioita, vaikka ei niitä tarkoittaisi. Reeta ja Uppo-Nalle osaavat kuitenkin sopia riitansa, ja sitten heillä on taas hauskaa!

Haatasen teos on voittanut Kuopion IV valtakunnallisen sävellyskilpailun vuonna 2010, jolloin se sai ensiesityksensä konserttiversiona. Pohjoinen oopperakomppania on tuottanut teoksen ensimmäistä kertaa näyttämölle. Esityksen erikoisuus on sen musiikillinen laaja-alaisuus: mukana on kirkkomuusikko, tangolaulaja, jazzmies, bassobaritonitaiteilija, oopperasopraano, runonlaulaja sekä näyttelevä pianisti.

Teos on saanut tukea Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunnalta, Oulun ammattikorkeakoululta, Musiikin edistämissäätiöltä sekä Olvi-säätiöltä.

Esityksen kesto on vajaa tunti, ja se on suunnattu erityisesti 5—11-vuotiaille sekä heidän vanhemmilleen.

Tilausvahvistus/ kuitti toimii pääsylippuna, tulosta kuitti tai esitä se matkapuhelimesi näytöltä saapuessasi näytökseen.

Arvostelut 0 arvostelua